تجسم 100 تریلیون دلار اقتصاد جهانی در یک نمودار

ما در گذشته به این موضوع پرداختیم که تولید ناخالص داخلی جهان 88 تریلیون دلار (2020) و سپس 94 تریلیون دلار (2021) بود و اکنون طبق آخرین پیش بینی ها، صندوق بین المللی پول انتظار دارد که تا پایان سال 2022 اقتصاد جهانی به  ارزش اسمی نزدیک به 104 تریلیون دلار برسد. 

اگرچه رشد روند صعودی خود را ادامه می دهد، بهبودی که در دوره پس از همه گیری انتظار می رفت، ضعیف به نظر می رسد. به دلیل درگیری های اخیر، تنگناهای زنجیره تامین و تورم متعاقب آن، پیش بینی های اقتصاد جهانی به سمت پایین بازنگری می شود.

رشد سالانه تولید ناخالص داخلی جهانی برای سال 2022 در ابتدا تا ژانویه 4.4 درصد پیش بینی شده بود، اما از آن زمان به 3.6 درصد تعدیل شد.

توجه: این داده های صندوق بین المللی پول نشان دهنده جدیدترین پیش بینی های اسمی برای پایان سال از آوریل 2022 است.

ℹ️ #تولید ناخالص داخلی (GDP#) یک شاخص گسترده از فعالیت اقتصادی در یک کشور است. ارزش کل خروجی اقتصادی - کالاها و خدمات - تولید شده در یک بازه زمانی معین توسط بخش خصوصی و دولتی را اندازه گیری می کند.

50 اقتصاد بزرگ جهان
ایالات متحده با تولید ناخالص داخلی 25.3 تریلیون دلار که تقریباً یک چهارم اقتصاد جهانی را تشکیل می دهد ، همچنان رهبر اقتصادی در سراسر جهان است. چین با 19.9 تریلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد. در اینجا نگاهی به 50 کشور برتر از نظر تولید ناخالص داخلی داریم:

رتبه  کشور  تولید ناخالص داخلی (قیمت های فعلی، دلار آمریکا)
1  🇺🇸ایالات متحده  25.3 تریلیون دلار
2  🇨🇳چین  19.9 تریلیون دلار
3  🇯🇵ژاپن  4.9 تریلیون دلار
4  🇩🇪آلمان  4.3 تریلیون دلار
5  🇬🇧انگلستان  3.4 تریلیون دلار
6  🇮🇳هند  3.3 تریلیون دلار
7  🇫🇷فرانسه  2.9 تریلیون دلار
8  🇨🇦کانادا  2.2 تریلیون دلار
9  🇮🇹ایتالیا  2.1 تریلیون دلار
10  🇧🇷برزیل  1.8 تریلیون دلار


آلمان با 4.3 تریلیون دلار پیشتاز در اروپا است و بریتانیا در رتبه دوم قرار دارد. یکی از تغییرات قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پیشی گرفتن از کره جنوبی در بین 10 کشور برتر قرار دارد. روسیه با تولید ناخالص داخلی 1.8 تریلیون دلار در جایگاه یازدهم قرار دارد.

در حالی که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال‌های اخیر کند شده است، پیش‌بینی‌ها همچنان نشان می‌دهد که این کشور تا سال 2030 از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت و رهبر اقتصادی جهان را از تخت سقوط خواهد کرد.

یکی از مناطقی که انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد رشد باشد، خاورمیانه و شمال آفریقا است که به لطف قیمت‌های بالاتر نفت است – به‌ویژه عراق و عربستان سعودی پیشتاز این مسئولیت هستند. پیش بینی می شود رشد تولید ناخالص داخلی منطقه در سال 2022 حدود 5 درصد باشد.

پیش‌بینی می‌شود برخی از کشورها در سال جاری رشد تولید ناخالص داخلی منفی را تجربه کنند، به ویژه اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه در اروپا.
به عنوان مثال، انتظار می رود روسیه در سال 2022 نرخ رشد تولید ناخالص داخلی 8.5-% را تجربه کند، هرچند هنوز باید دید که هزینه جنگ و تحریم های جهانی شدیدتر چه تاثیری بر چشم انداز اقتصادی این کشور خواهد داشت.

تورم، رکود تورمی، رکود - چقدر بد است؟
در حالی که رشد اقتصاد جهانی قبلاً به سمت پایین بازنگری شده است، ممکن است وضعیت حتی جدی‌تر باشد. سازمان هایی مانند بانک جهانی می گویند که خطرات رکود تورمی در حال افزایش است. رکود تورمی که از دهه 1970 رخ نداده است، به عنوان اقتصادی تعریف می شود که تورم فزاینده همراه با تولید اقتصادی راکد را تجربه می کند.

در حال حاضر، تورم مصرف کننده جهانی  7 درصد است. خرید کالاهای روزانه به طور فزاینده ای دشوار می شود و با تلاش بانک های مرکزی در سراسر جهان برای کنترل اوضاع، نرخ بهره در حال افزایش است. همانطور که رویدادهای اخیر در سریلانکا نشان می دهد، کشورهای کم درآمد به ویژه در معرض خطر نوسانات اقتصادی هستند.

گروه: تحلیل های بین المللی

  632

  19 مرداد 1401

  مدیر سایت

دیدگاه کاربران